RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zorgen om vluchtroutes rond Utrecht Centraal

UTRECHT - D66 en ChristenUnie in de Utrechtse gemeenteraad vragen zich af of er wel voldoende vluchtroutes zijn rond het Centraal Station. Renovatiewerkzaamheden in de Middentunnel zouden uitlopen en binnenkort sluit ook de Noordertunnel.

De twee partijen willen van het stadsbestuur weten welke vluchtroutes dan nog overblijven als zich een calamiteit voordoet. "Ik wil het zeker weten", zegt ChristenUnie-raadslid Jan Wijmenga. "Want er komen iedere dag tienduizenden mensen op Utrecht Centraal."

Aanleiding voor de zorgen is een column op de website†van Nieuws030. Daarin wordt betoogd dat drukste station van Nederland eigenlijk dicht zou moeten als de Noordertunnel en de Middentunnel beide niet bereikbaar zijn. Wijmenga vraagt zich af of er voldoende overleg is geweest met de Veiligheidsregio.

GEEN ZORGEN PRORAIL
ProRail laat in een reactie weten dat er helemaal geen reden tot zorg is. De Middentunnel gaat 27 augustus al geopend worden, dat is op de dag dat de werkzaamheden aan de Noordertunnel beginnen. Er is dus geen 'overlap' qua werkzaamheden.

MOREELSEBRUG
Ook vragen D66 en de ChristenUnie zich af hoe het gaat met de eventuele verbinding tussen de Moreelsebrug en de perrons van het station. Die verbinding zou ook kunnen zorgen voor extra vluchtroutes.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -