Piepjonge kitten gedumpt in papierbak: "Hij was al door de persmachine gegaan"

© Huisdierenmeldpunt Utrecht
LEIDSCHE RIJN - Medewerkers van een afvalverwerkingsbedrijf in Leidsche Rijn schrokken vanochtend enorm toen ze een bewegend katje in een container zagen zitten. Het gaat om een kitten van vermoedelijk slechts zes dagen oud, die hoogstwaarschijnlijk door mensen is gedumpt.
Wonder boven wonder leeft het diertje nog, want de container waarin hij zat was al door een machine gegaan die papier perst. De kitten zat in een doosje.
"De mensheid gaat echt naar de klote", schrijft het Huisdierenmeldpunt van Utrecht op Facebook. De kitten is namelijk zo goed als zeker gedumpt. "Dat moest haast wel", zegt medewerker Mike Lodder. "Een poes gaat niet bevallen in een papiercontainer. Waarschijnlijk is de container na de dump naar het bedrijf in Leidsche Rijn gebracht."
Medewerkers van afvalbedrijf Scherpenzeel aan de Proostwetering (vlakbij winkelcentrum The Wall) konden nog voorkomen dat de kitten in een machine belandde die sowieso een einde aan zijn leven had gemaakt.
Het gaat nu naar omstandigheden goed met de kitten. ""Ze heeft gedronken. Maar we kunnen natuurlijk niet inwendig kijken of het goed met haar gaat."
Waar de kitten precies is gedumpt is niet bekend. Pas bij de plek waar het afval wordt verzameld werd het beestje ontdekt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.