Lessen brandpreventie na brand woonzorgcentrum

© Ryan Poll
BREUKELEN - De brandweer in de gemeente Stichtse Vecht gaat speciale cursussen brandpreventie geven aan bewoners van woonzorgcentra. Aanleiding is de grote brand in woonzorgcentrum 't Heycop in Breukelen van twee weken geleden.
Volgens waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt worden de avonden gehouden na vragen van bezorgde ouderen en hun familie. "We merken dat iedereen enorm geschrokken is van wat er is gebeurd. Er zijn veel vragen wat ze precies moeten doen als er brand uitbreekt. Met voorlichting kunnen we die angst hopelijk wegnemen."
We merken dat de bewoners enorm zijn geschrokken van wat er gebeurd is.
Yvonne van Mastrigt

BEWONERS VRIJDAG TERUG

Alle bewoners van 't Heycop werden na de brand door heel het land opgevangen door kennissen en familieleden. Ook dichter in de buurt stonden mensen en instellingen op", zegt Van Mastrigt. "Universiteit Nijenrode heeft 38 bewoners een slaapplek gegeven. Daar zijn we ze heel dankbaar voor. Die mensen gaan vrijdag als eerste terug omdat nieuwe studenten beginnen aan hun introductie. In de loop van het weekend moet iedereen weer terug zijn in hun woning." 

KLUSJESMANNEN

Om de bewoners zo goed mogelijk op te vangen zijn naast collegeleden ook klusjesmannen aanwezig als ze terugkomen. "Voor wat laatste hand-en-spandiensten", legt Van Mastrigt uit. "Zo zijn tijdens de brand veel elektriciteitskabels gesmolten en die zijn allemaal vervangen. Mocht er iets nog niet werken, kan het meteen gerepareerd worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.