Leersumse bloemisten John en Henny in Turkse cel door 'miscommunicatie'

© Google Streetview
LEERSUM - John en Henny Achterberg, eigenaren van een bloemenzaak in Leersum, zitten vast in Turkije. Dat staat op de Facebookpagina van hun bedrijf.
Ze zouden zijn aangehouden op de luchthaven van Istanbul toen ze terug wilden vliegen naar Nederland. Aanleiding zou een 'miscommunicatie' zijn. Zowel het Ministerie van Buitenlandse Zaken als de familie van het echtpaar willen niet zeggen wat er precies is gebeurd. "U zult begrijpen dat wij hier helemaal kapot van zijn", staat er in het bericht op hun Facebookpagina. Wel schrijft de familie dat het naar omstandigheden goed met John en Henny gaat.

GEVOELIG

Het stel was op vakantie in Turkije. Begin deze maand lieten ze op hun facebookpagina al optekenen hun vakantie te verlengen. De zaak aan de Rijksstraatweg in Leersum blijft voorlopig dicht. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zegt van de arrestatie op de hoogte te zijn, maar wil er verder niet al te diep op in gaan. "Het ligt gevoelig, maar we zijn er mee bezig. In verband met de privacywetgeving kunnen we er verder niets over zeggen."

BURGEMEESTER NAAFS

Ook burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug is inmiddels op de hoogte van de situatie. "Maar ik kan er niets over zeggen. Dat heeft de familie mij verzocht en daar hou ik me aan."
Meer dan 200 klanten, kennissen en andere mensen hebben gereageerd op het bericht en wensen de familie sterkte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.