Vandaag uitspraak steekpartij Sociale Dienst

ZEIST - De rechter in Utrecht doet vanmiddag uitspraak in de zaak tegen Farid B., die wordt verdacht van de steekpartij bij de Sociale Dienst in Zeist oktober 2006. Daarbij raakten drie mensen gewond, van wie twee ernstig.
Het OM eiste twee weken geleden op de zitting zes jaar en tbs met dwangverpleging en schadevergoeding van 15.000 euro voor de twee slachtoffers die zwaargewond raakten.
De advocate acht haar cliënt volledig ontoerekeningsvatbaar en wil alleen opname in een psychiatrische instelling.
Hals
De 22-jarige verdachte Farid B. stormde destijds het gebouw in Zeist binnen met een groot slagersmes, verwondde de portier en stak een baliemedewerkster in haar hals. Daarna sloeg hij een derde medewerker neer en rende het pand uit.
Volgens officier van Justitie Nijkerk had B. het '"bloedbad" zorgvuldig voorbereid door de twee messen die hij meenam, "als een slager" vooraf te slijpen.
Frustratie
Na zijn daad kon B. met de hulp van een getuige al na enkele minuten worden ingerekend. Hij verklaarde toen dat hij uit frustratie over het stopzetten van zijn uitkering had gehandeld.
De raadvrouw van B. vond de frustratie van de verwarde man begrijpelijk omdat de bezwarencommissie inmiddels heeft geconcludeerd dat hij wel degelijk recht had op die uitkering.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.