Droom zangeres Petra Berger komt uit dankzij crowdfunding

© petraberger.nl
UTRECHT - De crowdfundingactie van zangeres Petra Berger uit Loenen aan de Vecht is geslaagd. Daardoor komt er eindelijk een nieuw album aan. Haar laatste dateert alweer van bijna 12 jaar geleden.
De afgelopen maanden is er een bedrag van meer dan 26.000 euro ingezameld. Er was een minimum van 25.000 euro nodig. Dat komt omdat Berger na zoveel tijd weer eens wilde uitpakken met een echt Italiaans album.
Het gaat Passione Italiana heten en het wordt een cd waarop je filmthema's en bewerkingen van klassiekers terug gaat vinden. Nu het geld bij elkaar is, gaat het opnameproces zo snel mogelijk beginnen.

CROWDFUNDING

"Ik wilde echt een album maken met een orkest. En dan heb je een grote studio nodig. Ik had nu zoiets het wordt tijd voor iets anders dan een akoestisch album. Dit album is gewoon mijn grote droom. Ik dacht, ik ga het gewoon proberen en ik hoop dat mensen met mij meevoelen."
Berger is dus hartstikke blij met de steun van fans, familie en vrienden. Maar ze heeft ook zelf een hoop gedaan om het bedrag bij elkaar te krijgen. Zo heeft ze koren en harmonieorkesten aangeschreven of ze haar misschien konden helpen.
"In Nederland hebben we een hele rijke cultuur van mensen die voor hun plezier in een koor of harmonieorkest zitten. En die mensen heb ik aangeschreven en gevraagd of ik mocht komen zingen in ruil voor een donatie." In totaal hebben daar zes koren en harmonieorkesten aan meegewerkt.
Het album moet begin volgend jaar klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.