Utrechtse lantaarnpalen en bankjes kunnen praten

© RTV Utrecht
UTRECHT - In Utrecht kan je vanaf nu met lantaarnpalen en stadsbankjes praten. Dat is geen grap. Een nieuwe culturele instelling heeft straatmeubilair voorzien van grote gele stickers met daarop een telefoonnummer. Via dat nummer kan je met bijvoorbeeld een lantaarnpaal smsen.
Het werkt heel eenvoudig. Stuur een sms met de code van de plek waar je staat en je ontvangt gelijk een reactie. Zo schrijft een lantaarnpaal uit Leidsche Rijn: "Goedemiddag! Wat een prachtige warme dag. Je bent nieuw, heh? Ik heb een paar vragen voor je. Hoe verbonden voel jij je met de stad?"
IDEEËN EN GEVOELENS
Het project Hallo Lantaarnpaal is opgezet door RAUM, een organisatie die kunst en cultuur naar het jonge stadsdeel van Utrecht brengt.
RAUM heeft het idee overgenomen van andere grote steden. In de Japanse hoofdstad Tokyo was het bijvoorbeeld een groot succes, vertelt Rinke Vreeke. "In de metro van Tokyo praten mensen niet met elkaar. Iedereen zit daar op zijn telefoon. En toen bleek bij dit project dat mensen allerlei ideeën en gevoelens deelden met objecten. Heel bijzonder."
De komende tijd blijft RAUM antwoorden verzamelen van Utrechters. Over een paar maanden zullen ze de resultaten presenteren.
SMS-en met een lantaarnpaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.