Brand bij scholencomplex in Leidsche Rijn: "Scholen kunnen na de zomer gewoon open"

© Koen Laureij
LEIDSCHE RIJN - Bij een scholencomplex aan de Pauwoogvlinder in Leidsche Rijn heeft vannacht brand gewoed. De precieze schade is nog niet duidelijk, maar de gemeente verwacht dat de scholen die in het pand zitten bij de start van het schooljaar gewoon open kunnen.  
Het vuur begon in een houten gebouw dat op het dak van één de scholen stond. De brand dreigde over te slaan maar de brandweer wist dat te voorkomen. Het vuur was daarna snel onder controle.
Brand bij een scholencomplex in Leidsche Rijn.
De dakbedekking is verwijderd om zeker te zijn dat ook daar de brand uit is. Vanwege de waterwinning waren er extra eenheden ter plaatse.
De oorzaak van de brand is onduidelijk. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de afhandeling van de rook- en waterschade.
Een grote brand vannacht in Leidsche Rijn
Een grote brand vannacht in Leidsche Rijn © Koen Laureij
De scholen in het complex zijn vandaag, ook in verband met de vakantieperiode, niet open. Een aangesloten kinderopvang en buitenschoolse opvang moet door de schade ook de deuren gesloten houden. "Vandaag is de opvang elders. Hoe het morgen en overmorgen gaat, moeten we nog even bekijken", aldus een woordvoerder.

SCHADE

De gemeente onderzoekt momenteel samen met de verzekeraar wat de exacte schade aan het pand is. "Voor alle gebruikers van het pand wordt een passende oplossing gezocht", laat de gemeente Utrecht weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.