Juwelierrovers Zeist vol in beeld

© Politie
ZEIST - Hoewel de daders zeer duidelijk zijn te zien op bewakingsbeelden is de diefstal bij juwelier Rodewijk in Zeist nog altijd niet opgelost. De zaak kwam daarom vandaag opnieuw aan bod in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.
De twee daders sloegen eind december toe bij de juwelier aan de Slotlaan. Op de bewakingsbeelden is te zien dat de mannen één voor één binnenkomen. De medewerkers zijn bezig met andere klanten. Dat geeft de mannen de tijd om rond te kijken.
Een van hen laat zijn oog vallen op spullen in de vitrinekastje en onderzoekt voorzichtig hoe die kast open kan. Hij kijkt even of niemand op hem let. Dan opent hij het kastje en haalt er een aantal sieraden uit, die hij in zijn jaszak stopt. Hij geeft de andere man een seintje dat het gelukt is. 
Rustig lopen de mannen de winkel uit. Een van hen groet de medewerkster nog even. Zij heeft al snel door dat er iets mis is en ontdekt dat er drie sieraden weg zijn. Het gaat onder meer om een goudkleurige broche met Arabisch inscriptie en een carneoolplaatje erin, ter waarde van 800 euro.

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1:
- blanke huidskleur
- kort, donker haar
- zwart/groen/okergele jas met capuchon
- lichtgrijze joggingbroek, Adidas
- lichtgrijze sportschoenen, Nike
Verdachte 2:
- blanke huidskleur
- kort, donker haar
- zwarte driekwart jas met grote opgestikte zakken
- blauwe spijkerbroek
- zwarte sportschoenen
Diefstal bij juwelier in Zeist gefilmd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.