DJ Headhunterz verliest rechtszaak tegen zijn oude belastingadviseur

Een dj aan het werk. Archief.
Een dj aan het werk. Archief. © ANP
VEENENDAAL - DJ Headhunterz uit Veenendaal heeft een rechtszaak tegen zijn voormalige belastingadviseur Frank B. verloren. B. hoeft hem geen schadevergoeding te betalen.
De muzikant, die in het dagelijks leven Willem Rebergen heet, huurde de fiscalist in 2012 in. Die adviseerde de artiest om zijn werkzaamheden onder te brengen in meerdere vennootschappen in het buitenland, waaronder één in Cyprus. Zo zou hij minder belasting hoeven te betalen.
In 2014 wilde Rebergen niet meer met de fiscalist samenwerken. Omdat hij zich zorgen maakte of hij niet fout bezig was, stapte hij zelf naar de Belastingdienst. Enkele jaren later sleepte de Veenendaalse muzikant de fiscalist voor de rechter.
De Veenendaalse dj vond dat de belastingexpert zijn zorgplicht niet was nagekomen. Maar de rechtbank is het daar niet mee eens: Frank B. zou bekwaam hebben gehandeld.
Zo heeft de fiscalist Rebergen erop gewezen dat hij zich beter kon uitschrijven uit Nederland. Dit om te voorkomen dat hij daar ook belasting moest betalen. De dj claimde dat hij tegen de belastingexpert had verteld dat hij niet van plan was om te verhuizen, maar de rechtbank vindt dat de dj dat niet hard kan maken.
Ook beschuldigingen dat de Cypriotische constructie illegaal zou zijn, en dat de fiscalist de belastingdienst heeft voorgelogen, acht de rechtbank niet bewezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.