Feestelijke dag in omgeving Lopik: half miljoen reizigers voor buurtbus

© RTV Utrecht
LOPIK - De buurtbus tussen Woerden en IJsselstein heeft een enorme mijlpaal bereikt, want vandaag stapte de 500.000ste passagier in. Veel buurtbusjes in de provincie kampen met een tekort aan vrijwillige chauffeurs, maar op lijn 505 is daar geen sprake van.
Twaalf jaar geleden werd het busje opgezet om de lijnen met minder reizigers in stand te houden. "Dat betekent dat we nu toch wel zo'n 100 klanten per dag hebben vervoerd", aldus Wouter van de Veen, voorzitter bij de buurtbusvereniging. "En dat doen we met 74 vrijwilligers."

FEEST

Om dat te vieren was het feest vandaag. Een groot gedeelte van de vrijwilligers was bij het heuglijke moment aanwezig, samen met burgemeester Laurens de Graaf. "Zo ken ik Lopik ook", vertelt hij. "Ik vind het heel fijn dat het buurtbusje op deze manier, met al die vrijwilligers, geregeld is."
Vooral het karakter en de kleinschaligheid van de bus wordt geroemd. "Het is gewoon heel gezellig, omdat het contact met de reiziger veel meer aanwezig is. Bovendien hebben we nog nooit iets van agressie meegemaakt", vertelt Van de Veen. "En omdat we een lijnbus zijn komt alles voorbij: van studenten tot forenzen tot ouderen."

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Hoewel er nu genoeg chauffeurs op de bus rijden, zijn meer vrijwilligers altijd nodig. Iedereen in het bezit van een rijbewijs kan zich aanmelden bij de buurtbusvereniging.
Een feestelijke dag voor lijn 505: de 500.000ste reiziger is verwelkomd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.