RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Inwoners Maarssenbroek ergeren zich aan lachgas-jongeren

MAARSSENBROEK - Bewoners van Maarssenbroek zijn het gebruik van lachgas door jongeren in de gemeente beu. Met name de achtergelaten patronen zijn de bewoners een doorn in het oog. De PvdA gaat daarom vragen stellen aan het college.

Lachgas is een in populariteit stijgende drug. Gebruikers vangen het gas uit een capsule op in bijvoorbeeld een ballon en ademen het vervolgens in. Dat levert een kortstondige roes op. De lege aluminiumkleurige ampullen worden vaak op straat gegooid.

ROMMEL

Volgens Maarten van Dijk van de PvdA, die zelf in Maarssenbroek woont, loopt de overlast van de rondslingerende lachgascapsules de spuigaten uit: "Als je kijkt naar de problematiek in Maarssenbroek dan zie je daar toch dat op verschillende plekken overlast wordt ervaren, vooral van de rommel die de jeugd achterlaat. En wij zouden toch graag zien dat daar wat aan wordt gedaan."

TRIMBOS

Niet alleen in Stichtse Vecht is de overlast van lachgasgebruikers groot, ook op veel andere plaatsen in onze regio zijn er veel mensen die lachgas gebruiken. Het gebruik van de drug komt volgens het Trimbos-instituut dan ook steeds vaker voor. Binnenkort komt het instituut daarom met een voorlichtingscampagne: "We merken dat er heel veel vragen zijn vanuit ouders, gemeentes en de media: wat is het en moeten we ons daar zorgen over maken? Doel van de campagne is om mensen te informeren over de feiten, om onnodige zorgen weg te nemen en om het gebruik onder minderjarigen te ontmoedigen."

De PvdA in Stichtse Vecht hoopt er in ieder geval voor te zorgen dat jongeren de lege lachgascapsules niet meer op straat laten slingeren. De partij wil desnoods dat boa's of politie-agenten daarop gaan toezien. Het college van de gemeente Stichtse Vecht komt over een aantal weken met een reactie op de vragen van de PvdA.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht