RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Maat vol na ernstig ongeluk Woerden: "Wilhelminaweg snel aanpassen"

WOERDEN - Inwoners vanWoerden willen dat de gemeente de verkeerssituatie op de Wilhelminawegsnel verbeterd.In de bocht bij Molen de Windhond raakte gistermiddag een fietssterernstig gewond door een aanrijding met een vrachtwagen. Ook de betrokken chauffeur doet een oproep aan de gemeente om in actie te komen.

Waarschijnlijk stak het slachtoffer gistermiddag de weg over.Bij de botsing kwamde vrouwvast te zitten onder de vrachtwagen. De brandweer moest haar bevrijden.Het slachtofferwerd met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Over haar huidige toestand is niets bekend.

OVERSTEEKPLAATSEN

Buurtbewoners maken zichal langerzorgen over de drukke weg in het centrum van Woerden. "Er moeten hiereen aantal fatsoenlijke oversteekplaatsen komen. Dit kan gewoon niet, dit is te gevaarlijk", zegt eenomwonende."Hoeveel doden of gewonden moeten er vallen voordat de gemeente eens een keer wat gaat doen."

CHAUFFEUR REAGEERT

De vrachtwagenchauffeur die betrokken was bij het ongeluk heeft gereageerd op zijn Facebookpagina. "Ik hoopdat de gemeente Woerdenhaar ogen opent en hier iets aan gaat doen, want hier gaan meer slachtoffers vallen. Gemeente Woerden, doe hier wat aan. Dit kan niet!!"

Over de aanrijding schrijft de trucker: "Ik heb de vrouw nooit gezien. Ze stond in mijn dode hoek, hierdoor kon ik haar gewoon niet zien. Ik hoop datzehet goed maakt en er helemaal boven op komt. Ik ben heel erg geschrokken en ben er ook echt kapot van, maar de politie heeft gezegd tegen mij dat ik hier niks aan kon doen. Dit is ook echt - en dan spreek ik voor alle chauffeurs - de grootste nachtmerrie om mee te maken."

BUURTBEWONERS

Opde Facebookpagina's van RTV Utrecht en Woerden.tv komen veel reacties binnen van mensen die de verkeerssituatie gevaarlijk vinden en vertellen over de vele ongelukken die er zijn gebeurd. "Tien jaar geleden was ik ook het slachtoffer op dezelfde plek", schrijft Jan van Os. "Twee maal heb ik toen gebruik gemaakt van het spreekrecht in de gemeenteraad. Toen zijn er minimale aanpassingen bewerktstelligd. Het blijft een gevaarlijk punt. Dat het al zolang goed ging is een wonder."

"Het is zo'n gevaarlijke oversteek als je vanaf de Oranjestraat moet oversteken richting de Kruitorenweg!", stelt Kees. "Als je ziet waar die chauffeurs doorheen moeten wurmen met trekker en oplegger verbaast mij het niks. Doe daar eens wat aan", schrijft Ron.

"Het is een ongelukkig moment geweest waarbij de vrachtwagenchauffeur de vrouw in zijn dode hoek niet kon zien en de vrouw iets te veel risico nam door naast de vrachtwagen te gaan staan. Uiteindelijk is de enige die het ongeluk kon voorkomen de gemeente...", vindt Lidy. Ook Dirkjestelt datnu echt tijd is voor actie: "Voor automobilisten is het een onoverzichtelijk punt, voor fietsers en wandelaars gevaarlijk. Hoogste tijd om de verkeerssituatie op deze plaats te veranderen."

PLAN

Het lijkt erop dat de Woerden snel gaat ingrijpen. Hetverbeteren van de verkeersveiligheid in het centrum is opgenomen in het coalitieakkoord. "Aanpak van fietsknelpunten en het verbeteren van de fietsinfrastructuur (in en om het centrum en op de werken schoolroutes) heeft prioriteit in de uitvoering van het verkeersmaatregelenplan", staat in de plannen van het gemeentebestuur.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -