Zeer veel belangstelling voor Filmtheater 't Hoogt

© Waltmann Bedrijfshuisvesting
UTRECHT - Voor een van de panden van Filmtheater 't Hoogt is zeer veel belangstelling. Dat zeggen de eigenaar en de makelaar. Het pand staat te koop voor 850.000 euro.
De panden van Filmtheater 't Hoogt zijn eigendom van het Utrechts Monumentenfonds. Een deel van het complex zal gerestaureerd worden, een ander deel wordt verkocht. Dit bevat het horecagedeelte en een paar filmzalen. De makelaar wil niet zeggen hoeveel geïnteresseerden het zijn, maar het aantal is 'zeer ruim'.

VERTRAAGD

De verkoop van het pand in de Slachtstraat loopt ondertussen wel vertraging op. De gemeente Utrecht moet nog altijd vaststellen hoeveel erfpacht de nieuwe eigenaar moet gaan betalen. Dat bedrag komt bovenop de koopsom. Naar verluidt zou de gemeente het bedrag voor de zomer bekend maken, maar dat is niet gelukt. Hilde van Werven, de directeur van het Utrechts Monumentenfonds, hoopt dat de gemeente nu binnen een aantal weken het bedrag bekend zal maken.

JOS STELLING

Een van de vele gegadigden voor het pand is filmmaker en bioscoopexploitant Jos Stelling. Stelling bezit al het Theater Springhaver en het Louis Hartlooper Complex. Hij houdt zich op de vlakte als het gaat over zijn belangstelling voor het pand van 't Hoogt. "Daar zeg ik niets over." Om daar vervolgens enthousiast aan toe te voegen dat hij wel degelijk een van de belangstellenden is. "Ik heb een heel mooi plan, er verandert helemaal niks, het scheelt de gemeente alleen 450.000 euro per jaar aan subsidie."
Als de erfpachtcanon bekend is, kunnen de belangstellenden een bod uitbrengen. Gelet op de ruime belangstelling zal het bedrag van 850.000 euro overboden worden, zo is de verwachting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.