Selectie FC Utrecht uitgebreid met weerman Martin Jansen

© FCUtrecht.nl/Frank Zilver
UTRECHT - FC Utrecht heeft als eerste professionele voetbalclub een eigen weerman. Martin Jansen, ook weerman bij Bingo FM, verzorgt voortaan een weerbericht vanuit Stadion Galgenwaard tijdens alle thuiswedstrijden in de Eredivisie.
Jansen zal een paar uur voor aanvang van de wedstrijd met een weerbericht komen voor de supporters. Dat is dan te lezen via Twitter, Facebook en Instagram.

RELEVANT

"Hoewel het misschien niet direct de meest logische combinatie lijkt, die tussen een voetbalclub en een weerman, vinden wij het heel prettig dat we vanaf nu voor onze thuiswedstrijden met een eigen weerbericht naar buiten kunnen treden", zegt Dick Teunen van FC Utrecht.
"Het is voor potentiële wedstrijdbezoekers hartstikke relevant om te weten wat voor weer het die middag in Utrecht wordt. Doe ik een vest aan, of toch een shirt? Neem ik m'n poncho mee, of kan ik die thuislaten vandaag? Dat zijn vragen waarop weerman Martin op de mediakanalen van FC Utrecht het antwoord geeft."

GROTE EER

Martin Jansen zelf is behoorlijk in zijn nopjes dat hij voortaan voor de club het weer mag voorspellen. "Als supporter van FC Utrecht vind ik het een grote eer dat ik vanaf nu het FC Utrecht-weerbericht mag verzorgen."
Jansen zegt dat hij door de club werd gevraagd voor de positie. Hij benadrukt dat het om vrijwilligersfunctie gaat.
© FCUtrecht.nl/Frank Zilver

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.