RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter Paul Zwama verbreekt wereldrecord marathon op loopband

1/2
UTRECHT - In een tuin aan de Maliebaan in Utrecht is vanavond geschiedenis geschreven. Hardloper Paul Zwama verbrak er het wereldrecord marathon op de loopband. "Dit is heel gaaf!"

Zwama liep de marathon in 2 uur, 20 minuten en 45 seconden. Het oude record stond op naam van de Amerikaan Eric Blake, met een tijd van 2 uur, 21 minuten en 40 seconden.

ZIJSTEKEN EN EEN BLAAR
"Het was heel moeilijk", blikt Zwama na afloop terug. "De eerste helft ging redelijk makkelijk maar na 32 kilometer kreeg ik zijsteken en een blaar. Dat was erg pittig. Maar ik ben nu super blij dat ik het gehaald heb!"

Zwama rende de marathon op de loopband in de achtertuin van zijn werkgever aan de Maliebaan. Het was een idee waar hij al jaren mee speelde in zijn hoofd en nu kwam het er dan echt van. In de tuin werd hij aangemoedigd door publiek.

Dat was maar goed ook want tegen het einde kreeg Zwama het toch wel erg lastig. Dankzij de aanmoedigingen van de mensen aan de kant, wist hij toch het record te verbreken en kon de champagne worden opengetrokken.

OVERAL PIJN
"En nu ben ik kapot", zegt Zwama. "Alles doet pijn. Letterlijk tot aan mijn kleine teen toe." Hij is het lopen van marathons gewend, maar vond de ervaring op de loopband toch heftig. "Dit is zwaarder. Je heb geen afleiding, het is recht toe recht aan."

Hoewel de loper ook flink wat fysieke klachten heeft, denkt hij niet dat de loopband daar de oorzaak van is. "Het is denk ik even zwaar. De loopband is alleen wat monotoner."

Zwama hoopt met zijn actie het Guinnes Book of Records te behalen. Een aanvraag is ingediend, het wachten is nu op goedkeuring van de organisatie.

Paul Zwama over zijn recordpoging


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -