Laatste etappe van zware en emotionele Ketting van Ballonnen

© Iris Spaink
PROVINCIE UTRECHT - 21 deelnemers en twaalf begeleiders zijn begonnen aan de laatste etappe van de Ketting van Ballonnen. Dat is een fietstocht om geld op te halen voor de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK).
De VOKK gebruikt het geld om ouders te ondersteunen die een kind met kanker hebben. De deelnemers hadden zelf als kind kanker, of een broertje of zusje met kanker. Sinds zaterdag fietsen ze elke dag tussen de 30 en 50 kilometer. "Het was een zware week", zegt Tessa Pierson van de organisatie. "Gisteren was het nog een tandje extra, omdat we over de Utrechtse Heuvelrug gingen fietsen. Dat is best steil omhoog en niet voor iedereen even makkelijk. Sommige deelnemers die boven kwamen werden emotioneel, dat is heel begrijpelijk."

KANJERKETTING

Om geld op te halen lieten de deelnemers zich sponsoren en daarnaast kunnen mensen geld doneren. De teller stond maandag op 38.000 euro. De VVOK hoopt dat het bedrag oploopt tot 65.000 euro, geld dat ze onder meer gaan gebruiken voor de Kanjerketting. Dat is een ketting waar kinderen met kanker kralen aan kunnen doen na elke behandeling die ze ondergaan.
De Utrechtse Heuvelrug heb ik eigen kracht beklommen. Daar was ik trots op en daarom moest ik een beetje huilen.
Toon (13), jongste deelnemer aan de fietstocht
"De ketting maakt de behandelingen een stuk draaglijker voor de kinderen", zegt Gerdo Evertsen van de organisatie. "Ze kijken echt uit naar het krijgen van zo'n kraal na een behandeling." Oud-kankerpatiënt Toon Blom, met zijn dertien jaar de jongste deelnemer aan de fietstocht, beaamt dat. "Het herinnert me heel erg aan die tijd, aan wat er allemaal is gebeurd. Het is een soort teken dat ik iets overwonnen heb."
Toon kwam gisteren geëmotioneerd de Utrechtse Heuvelrug boven. "Die heb ik op eigen kracht beklommen met mijn fiets. Daar was ik heel erg trots op en daarom moest ik een beetje huilen."
Laatste etappe van zware en emotionele Ketting van Ballonnen

PRINSES MAXIMA CENTRUM

Vandaag stapte Toon met nog 32 anderen op de fiets voor de laatste etappe, die van het Van der Valk-hotel in Vianen naar het Prinses Maxima in Utrecht gaat. om 16.00 uur hopen de deelnemers daar te finishen.
De Ketting van Ballonnen was zwaar en emotioneel
Toon moest een beetje huilen na de etappe van gisteren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.