Kinderboerderij Maarssen krijgt massaal vogels aangeboden na roof

© RTV Utrecht
MAARSSEN - Kinderboerderij Otterspoor in Maarssen krijgt allerlei vogels aangeboden voor in de volière. Afgelopen week werd het vogelverblijf met kanaries leeggeroofd, tot groot verdriet van de kinderboerderij. Vrijwilligers zijn blij dat ze nu van alle kanten nieuwe vogels krijgen aangeboden.
De kinderboerderij gaat het aanbod nu inventariseren, daarna wordt een besluit genomen over welke vogels welkom zijn. Er worden zóveel verschillende dieren aangeboden dat eerst gekeken moet worden of ze überhaupt wel bij elkaar in een verblijf kunnen zitten.
Kanaries gestolen bij kinderboerderij Maarssen

VOGELS

Op dit moment zitten er alleen nog zebravinken in. Dierenverzorger Luuk Nietveld: "Ik ben heel erg droevig. Ik vind dit erg, heel erg."  Hij is namelijk niet alleen de vogels van de kinderboerderij kwijt, hij moet ook zijn eigen vogels missen die er tijdelijk waren ondergebracht.
"Ik zou het echt niet weten wie hier achter zit, echt niet. Ze hebben misschien met een schroevendraaier het hele slot eruit geschroefd."

POLITIE

De kinderboerderij heeft aangifte gedaan bij de politie. Ook hopen vrijwilligers dat eventuele getuigen zich melden.
"Ik zou die dieven echt eens flink de waarheid willen vertellen. Ik denk dat mensen de kanaries hebben gepakt om door te verkopen. Dan hebben ze geld en kunnen ze stuff kopen. Ik vind het knap laag wat ze gedaan hebben", aldus Nietveld.
Vrijwilligers zijn geschokt door de vogelroof.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.