21 maanden cel voor man die poseerde met Kalasjnikovs

© ANP
UTRECHT - Een 37-jarige man uit Zwijndrecht is door de rechter in Utrecht veroordeeld tot 21 maanden cel, omdat hij met meerdere Kalasjnikovs en een handvuurwapen op de foto ging.
De man werd in 2016 aangehouden toen hij als passagier in een auto zat. De politie deed onderzoek naar de bestuurder van de auto in verband met een moordzaak. In de auto werden meerdere telefoons gevonden, waaronder die van de verdachte. Op die telefoon vond de politie tien foto's waarop de man poseerde met wapens.

STOER

De foto's zijn gemaakt in Nieuwegein. De verdachte verklaarde dat hij op bezoek was bij een vriend van de autobestuurder. Toen hij in de keuken iets te drinken wilde halen zag hij een tas met de vuurwapens. Hij heeft zichzelf toen met de wapens laten fotograferen, omdat hij dit stoer vond.

EERDER DE FOUT IN

Dat de veroordeelde niet de eigenaar van de wapens is, maakt volgens de rechter niet uit. Wat wel meeweegt is dat hij vaker met politie en justitie in aanraking is geweest, onder meer voor een overtreding van de Wet wapens en munitie.
Omdat de verdachte al in 2016 werd aangehouden valt de straf lager uit dan de 22 maanden die de officier van justitie geëist heeft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.