Eerste bewoners 't Heycop Breukelen weer thuis na brand: "Blij dat we weer een normaal leven hebben"

© RTV Utrecht
BREUKELEN - De eerste veertig bewoners van woonzorgcentrum 't Heycop in Breukelen zijn weer thuis. Ruim twee weken lang moesten ze ergens anders verblijven. Door een brand was het complex onbewoonbaar geworden.
Uren voordat de deuren van het complex open gingen, stonden de eerste bewoners met hun hele hebben en houden te wachten. Rond twaalf uur 's middags was het dan zo ver en mochten ze naar binnen.
"Ik ben heel blij dat we weer hier zijn, weer een normaal leven hebben", zegt meneer Dhondt. "Wat ik al eerste ga doen? Eten! Even kijken of er wat te verhappen is."
De tekst gaat door na de video.
Eerste bewoners woonzorgcentrum Breukelen weer thuis na brand

TAART EN BLOEMEN

Dat komt wel goed, want alle bewoners worden getrakteerd op taart. Wethouder Hetty Veneklaas heet ze welkom met een bos bloemen. 
Niet alle bewoners keren vandaag al terug. De overige tachtig zullen in de komende dagen één voor één terugkeren naar het appartementencomplex.

VEILIGHEIDSPROTOCOL

Als iedereen weer thuis is en de rust is wedergekeerd, dan worden de evacuatie en het veiligheidsprotocol nog eens onder de loep genomen. "In principe is het in het gebouw allemaal goed, er zijn genoeg vluchtwegen, maar het kan altijd beter", zegt Bert van Rossum, directeur van woningbouwvereniging Vecht en Omstreken. "We gaan daarom een avond organiseren met de gemeente, de brandweer en de bewoners." 
Oorzaak van de brand was een storing aan een motortje van de zonwering aan een van de appartementen. Het appartement waar de brand ontstond is nog steeds onbewoonbaar. Voor de bewoner is een flat elders in het complex gevonden.
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.