Deuren failliet Museum Oud Amelisweerd na vandaag dicht: "Erg verdrietig"

© RTV Utrecht
BUNNIK - Museum Oud Amelisweerd in Bunnik is vandaag voor het laatst open. Eerder deze week werd de stichting achter het museum failliet verklaard. Het museum sluit na vandaag ook daadwerkelijk de deuren.
De lopende expositie Flower Power zou eigenlijk nog tot half september duren. De curator heeft echter besloten dat daar niet op gewacht kan worden en dat het museum nu al dicht moet.
De tekst gaat na de video verder
Deuren failliet Museum Oud Amelisweerd na vandaag dicht
Het nieuws van de sluiting is bij beheerder Arjen Meurs hard aangekomen. "Je voelt het wel aankomen een aantal weken, dus je bereid je erop voor. Maar toch als het moment dan daar is, ben je wel erg verdrietig."
FINANCIËLE PROBLEMEN
De stichting Museum Oud Amelisweerd had al langere tijd financiële problemen. Ook vielen de bezoekersaantallen tegen. Het werd er allemaal niet beter op toen kunstenaar Armando begin dit jaar zijn samenwerking met het museum verbrak. Zijn werken vormden een groot deel van de collectie van het museum.
Het bestuur van de stichting MOA vroeg uiteindelijk zelf het faillissement aan. Begin deze week sprak de rechtbank het faillissement ook daadwerkelijk uit. Een curator onderzoekt nu hoe het verder moet.

MONUMENTAAL

Het museum was gevestigd in een monumentaal landhuis. Wat daar nu mee gaat gebeuren, is niet bekend. De gemeente Utrecht is eigenaar. Ook de gemeenten Amersfoort en Bunnik en de provincie Utrecht waren de afgelopen tijd betrokken bij het museum.
Prinses Beatrix opende het MOA begin 2014. Naast dat het een kunstmuseum was, kon ook de oude 18e-eeuwse buitenplaats bezocht worden. Ook zijn er Chinese behangsels te bezichtigen, gemaakt in Kanton en door de VOC naar Nederland gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.