Zomertour kijkt mee met de voorbereidingen voor het Bloemencorso

Archief.
Archief. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
LEERSUM - Leersum maakt zich op voor de 66e editie van het Bloemencorso. Om de wagens met dahlia's stralend door de stad te kunnen laten rijden, moeten op het laatst nog alle bloemen een voor een op de wagens worden gelijmd.
Verslaggever Marc van Rossum du Chattel nam vanavond een kijkje bij de laatste voorbereidingen. Hij vroeg Gerina van der Sijs hoe je bloemenkoningin wordt. "Solliciteren en heel goed je best doen!"
Ook burgemeester Naafs kwam een kijkje nemen. "Ieder jaar gaan we op tour met het hele college. Dan gaan we iedere bouwplaats af om te kijken hoe het gaat", vertelde hij.

JURY

De jury beslist uiteindelijk welke wagen het mooiste is. "Er zijn vijf juryleden nodig om de eerste winnaar te bepalen. Daarbij letten we onder andere op creativiteit, compositie, afwerking en bloemkeuren", aldus een van de juryleden.
Ook buiten de werkplaatsen om worden voorbereidingen getroffen voor het Bloemencorso. De tocht komt namelijk door meerdere straten. Zo worden er tribunes opgebouwd bij de startplaats van het Bloemencorso.
Het bloemencorso start zaterdagochtend om 10 uur met de braderie. 's Middags is er een optocht en zondag kan het publiek de wagens van dichtbij bekijken.
Bekijk hieronder de complete aflevering.
De 66e editie van het Bloemencorso Leersum

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.