'Nog steeds misstanden in kliniek Michael P.'

© ANP
DEN DOLDER - In de kliniek in Den Dolder waar de voor de moord op Anne Faber veroordeelde Michael P. zat, gebruiken patiënten nog steeds drugs. Ook klagen ze over het uitblijven van behandelingen. Dit schrijft het AD op basis van gesprekken met patiënten.
Na de moord vorig jaar rezen veel vragen over de situatie in de kliniek. De Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd deden onderzoek en stelden dat verbeteringen nodig waren. Er was te weinig personeel, patiënten voelden zich onveilig en er werden drugs gebruikt. De kliniek kwam met een plan om de problemen aan te pakken en moet daar elke vier maanden verslag over doen.

DRUGS EN HANDEL

Volgens de patiënten is er weinig van te merken. "Het gebruik van drugs en de handel erin is nog steeds aan de orde van de dag", vertelt een patiënt in de krant. De aangekondigde drugscontroles zouden niet zijn uitgevoerd. "Die zijn er nooit geweest."
In een reactie in de krant zegt de kliniek een "moeilijke tijd" door te maken, maar "de voorgestelde acties in dat verbeterplan worden voortvarend uitgevoerd." Vorige maand zeiden de twee inspecties dat het te vroeg is om effect te zien van de verbeteringen.
P. is vorige maand door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs. Hij gaat in hoger beroep tegen deze straf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.