Bloemencorso Leersum in teken van droogte en arrestatie John en Henny

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
LEERSUM - Het Bloemencorso in Leersum heeft vandaag tienduizenden toeschouwers getrokken. Tientallen kleine en grote praalwagens versierd met duizenden dahlia's reden twee rondjes door de straten van het dorp.
"De bloemen hebben wel te lijden gehad onder de droogte", zegt corsovoorzitter Hans Charvat. "De dahlia's zijn wat kleiner en sommige kleuren zijn wat valer door de zon. Die zijn ondanks beregeniging 'verbrand', maar een leek ziet geen verschil. Er zijn hele mooie wagens gemaakt en het is echt een jaarlijks hoogtepunt als ze door Leersum rijden. Bouwteams zijn maanden bezig met de voorbereidingen."

REGEN

Even was het nog spannend of de regen van vorige week het corso nog dwars zou zitten. De bloemen worden in de buurt van Zundert ingekocht en nat inpakken zou rampzalig zijn geweest. "Maar dat is gelukkig niet gebeurd", zegt Daniël Reincke, spreekstalmeester tijdens het corso. "We hebben echt weer een paar pareltjes in de optocht. Ieder jaar wordt het groter en dat al 66 jaar!"
JOHN EN HENNY
De arrestatie van Leersummers John en Henny Achterberg in Turkije is tijdens het corso een veelbesproken onderwerp. Het echtpaar heeft een bekende bloemenzaak in het dorp en het stel was altijd nauw betrokken bij het evenement. Dit jaar zijn ze er dus niet bij." John was één van onze belangrijke sponsors en was betrokken bij de organisatie, maar daar is hij een paar jaar geleden mee gestopt", legt voorzitter Charvat uit. "We vinden het heel erg wat er is gebeurd, maar weten verder ook niets meer dan dat ze vast zitten. We hopen dat ze snel vrijkomen."
Tientallen praalwagens paraderen door Leersum

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.