Van Baarle vierde in Limburgse heuvelrit

© Team Sky
PROVINCIE UTRECHT/VEENENDAAL - Dylan van Baarle uit Veenendaal is in de zesde en voorlaatste etappe van de BinckBank Tour als vierde over de finish gekomen. De wielrenner van Team Sky komt hierdoor de top 10 van het klassement binnen. Hij staat nu negende, op 44 seconden.
Oostenrijker Gregor Mühlberger van Bora-Hansgrohe pakte de zege, nadat hij vlak voor de finish een demarrage plaatste. Op de wielerbaan van Sittard bleef hij de Belg Tim Wellens en de Tsjech Zdenek Stybar voor.

TUSSENSTAND

De Sloveen Matej Mohoric wist zich tijdens de Limburgse heuveletappe voorin te handhaven en mag de groene leiderstrui zondag ook voor de slotrit aantrekken. De rit door de Limburgse heuvels van Riemst naar Sittard-Geleen 182,2 kilometer verderop zorgde achter Mohoric wel voor verschuivingen in het klassement.
De Belg Sean De Bie, de nummer twee voorafgaand aan de zesde etappe, is weggevallen uit de top 10. De Australiër Michael Matthews (Sunweb) is nu de naaste achtervolger van Mohoric, op een halve minuut. Taco van der Hoorn, de 24-jarige Rotterdammer die de derde etappe knap won, staat nog altijd in de top van het klassement (derde op 0.32). Ritwinnaar Mühlberger sluit de top 10 af met 47 seconden achterstand.

REACTIE WINNAAR

Voor de 24-jarige Oostenrijker is de BinckBank Tour al geslaagd. Zijn verrassende zege betekende zijn eerste overwinning in de WorldTour. "Het was ook een verrassing voor mij. Dit was eigenlijk helemaal niet het plan vooraf", zei Mühlberger tegen Sporza. "Het was echt een zware etappe, misschien wel de zwaarste. En nu ben ik de gelukkige. Dit gaan we dus wel even goed vieren vanavond, met een glas prosecco."
De WorldTour-koers door Nederland en België wordt afgesloten met een heuveletappe van 215,6 kilometer, eindigend in Geraardsbergen. De beruchte Muur van Geraardsbergen wordt drie keer beklommen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.