Gevaarlijke situatie op Wakkerendijk door afsluiting A1

© Caspar Huurdeman
EEMNES - De afsluiting van de A1 bij knooppunt Eemnes leidt tot gevaarlijke taferelen op de Wakkerendijk. Een automobilist knalde daar vannacht op een lantaarnpaal, toen hij met zijn navigatie probeerde uit te zoeken hoe het precies zat met de omleiding.
Het ongeluk gebeurde iets na 2.00 uur ter hoogte van de Jonge Jaapeweg. Er ontstond flinke schade aan de middengeleider en die is met pionnen afgezet, wat weer extra verkeershinder geeft. Later in de nacht plukte de politie nog een dronken bestuurder van de Wakkerendijk.
''Op een bepaald moment komt er nog een auto uit Baarn en die gaat als een dwaas inhalen'', vertelt een bewoner die na het ongeluk hielp het verkeer te regelen.'' De politie stond er al met blauw zwaailicht. Op het laatste moment remde hij.''
Omwonende zag bijna nóg een ongeluk gebeuren
Volgens de bewoner wordt op de Wakkerendijk veel te hard gereden en ontstaan tijdens omleidingen vaak gevaarlijke situaties. ''Ze rijden hier als gekken. Zelfs de bussen van Connexxion denderen regelmatig met volle vaart over de dijk.''
Inmiddels is bij knooppunt Eemnes de parallelrijbaan richting Amsterdam weer open. Het gaat nog de hele dag duren voordat de hele weg vrij is, meldt de ANWB.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.