RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht laat PEC Zwolle kansloos

1/8
UTRECHT - FC Utrecht heeft zich goed hersteld van de valse start in de competitie. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong behaalde op eigen veld een verdiende zege op het machteloze PEC Zwolle (2-0).

De hoogtepunten van FC Utrecht - PEC Zwolle


Vorige week hadden de domstedelingen bij landskampioen PSV in Eindhoven nog niets in te brengen (4-0). Voor FC Utrecht kwamen Joris van Overeem en Sean Klaiber tot scoren.

Van Overeem brengt FC Utrecht op 1-0


De thuisclub speelde vanaf de 68e minuut met tien man na een rode kaart voor Van Overeem, die†volgens de VAR te hard inging op het been van Clint Leemans. PEC Zwolle, dat vorig weekeinde op eigen veld met 2-3 verloor van sc Heerenveen, was ook met een man meer nauwelijks gevaarlijk.

Jean-Paul de Jong: "We nemen Joris in bescherming"


Door de absentie van de keepers David Jensen (ziek) en Nick Marsman (blessure) moest De Jong een beroep doen op debutant Maarten Paes (20). De oud-doelman van NEC maakte een betrouwbare indruk. "Gisteren was David al niet zo lekker. Dus ik kon me vanaf gisteren al voorbereiden op de wedstrijd", blikt de jeugdinternational terug, "Gelukkig ging het goed. Ik heb op de slotfase na niet zoveel te doen gehad."

Als je zo'n kans krijgt moet je hem niet laten liggen"
Maarten Paes

"Toen David vanochtend weg moest omdat het echt niet ging dacht ik, dit is mijn kans. Die ga ik pakken!", gaat de oud-doelman van NEC die uiteindelijk de nul hield verder.

Maarten Paes: "Ik zei thuis, kijk niet gek op als ik straks in het doel sta"


FC Utrecht was op alle fronten de betere ploeg en leidde bij de rust al met 2-0. Klaiber was de gevierde man.

Klaiber maakt 2-0 voor FC Utrecht


Hij stelde eerste Van Overeem in staat op met zijn borst van dichtbij de score te openen. Vlak voor de rust trof hij zelf doel met een koelbloedig schot.

Sean Klaiber: "Alles in mijn leven nu onder controle"


Klaiber keek terug op een uitstekende wedstrijd: "Mensen moet niet teveel ophef over ons maken", refereerde hij aan de ophef na de nederlaag vorige week tegen PSV, "We zijn FC Utrecht. Sinds ik geboren ben hebben we daar nog nooit gewonnen. We komen er wel. We hebben vandaag gewonnen en we zijn nu vertrokken."

Mensen maken teveel ophef over ons"
Sean Klaiber

Na de rust kwam er wat meer vuur in het duel, zeker na de charge van Van Overeem, die na tussenkomst van de VAR moest vertrekken. Na afloop schermde FC Utrecht uitblinker Van Overeem af van de media. "We nemen Joris in bescherming", wilde hoofdtrainer Jean-Paul de Jong er slechts over kwijt.

Van Overeem krijgt rood na het ingrijpen van de VAR


Met name Gyrano Kerk verzuimde de score verder uit te bouwen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -