Dief komt 30.000 euro aan geluidsapparatuur 'omwisselen' bij voetbalclub

Er werden onder meer dure CD-spelers gestolen.
Er werden onder meer dure CD-spelers gestolen. © Audivio, Facebook
AMERSFOORT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een brutale dief is er dit weekend bij voetbalclub HVC Amersfoort met zo'n 30.000 euro aan geluidsapparatuur vandoor gegaan. Kort nadat de spullen zaterdag door het Bunschotense bedrijf Audivio waren neergezet, kwam iemand die voor het zei bedrijf te werken de apparatuur weer ophalen. Dat bleek echter een dief te zijn.
Omdat hij zo slim was om zelf goedkopere spullen neer te zetten terwijl hij met de dure apparatuur vertrok, werd de roof pas zondagochtend ontdekt. De diefstal belooft een duur grapje te worden voor Audivio. Het gaat om een volledige dj-set met onder meer twee cd-spelers van meer dan 2000 euro per stuk, zes subwoofers en een rek versterkers.
Edan van der Meer van Audivio gaat maandag aangifte doen maar vestigt vooral de hoop op social media. "Wij hebben sterk het vermoeden dat de persoon die de set heeft ontvreemd uit het Amersfoortse komt. We vermoeden ook uit welke kringen hij komt." Een bestuurslid van HVC Amersfoort bevestigt dat de dief waarschijnlijk een bekende is van mensen op de club. Ook zijn er camerabeelden gemaakt.
Van der Meer gaf de dief zondag nog één kans om er zonder problemen vanaf te komen: "We hopen dat door een overweldigende hoeveelheid sociale media-aandacht de set snel boven water zal komen. Als dat gebeurt, dan zie ik af van aangifte. En als iemand een tip heeft die leidt tot de terugkeer van de set, dan zal die persoon passend beloond worden."
De aanpak van Audivio heeft al eens zijn vruchten afgeworpen bij een eerdere diefstal. Ook toen ging het bedrijf zelf achter de dader aan: "Door volhardendheid van onze kant hebben we de dader uiteindelijk weten op te sporen. En heel toevallig is die twee weken terug veroordeeld tot het voldoen van de complete schade. Daar gaan we nu weer op inzetten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.