Bas (10) organiseert talentenweek in Overvecht

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
UTRECHT - Toen Bas van Ree op televisie een serie zag waarin tieners werden klaargestoomd voor een leven als popster, was hij er uit. Dat wilde hij in zijn woonplaats Utrecht ook op poten zetten. Het lukte; deze week is er een speciale talentenweek in De Dreef in Overvecht. "Ik hoop vooral dat kinderen een leuke tijd hebben!"
Bas is zelf talentvol pianist en zanger. "Toen ik het idee kreeg om een speciale talentenweek op te zetten, zei ik dat tegen mijn ouders. Die hebben me meteen geholpen. Kinderen kunnen koken, dansen en muziek maken. Er zijn speciale workshops en de burgemeester (Van Zanen, red.) komt ook een keertje kijken!"
Ik hoop vooral dat kinderen een leuke week hebben!
Bas van Ree

TROTS

De moeder van Bas is trots dat haar zoontje zich al op jonge leeftijd zo inzet voor zijn leeftijdsgenootjes. "Normaal spelen kinderen met vriendjes en vriendinnetjes van school of uit de straat. Maar dit is echt voor alle kinderen in Utrecht. Op die manier kunnen ze elkaar leren kennen door een gezamelijke hobby. Toen Bas met het idee kwam, hebben we onze schouders eronder gezet. Het is inmiddels veel groter geworden dan we vooraf konden bedenken. Bas heeft nu een adviserende rol anders stijgt het boven hem uit. Maar wat hij wil proberen wij te regelen."
Bas (10) bedacht een talentenweek voor leeftijdsgenootjes
De Talentenweek heeft een speciale website waar kinderen het programma kunnen bekijken en zich kunnen inschrijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.