Inzameling voor Peet (30): tienduizenden euro's nodig na dwarslaesie

Peet en zijn gezin vlak voor het zwemongeluk.
Peet en zijn gezin vlak voor het zwemongeluk. © Ilona Meeuwis
KAMERIK - De inzameling voor de 30-jarige Peet uit Kamerik gaat de goede kant op. De jonge vader liep drie weken geleden een dwarslaesie op na een middag zwemmen met vrienden en er moet nu geld ingezameld worden zodat hij na zijn revalidatieperiode naar huis kan.
De crowdfunding is gestart door Ilona Meeuwis. Zij is de beste vriendin van de vriendin van Peet en trok zich het lot van het jonge gezin erg aan.

HART IN ACTIE

"Ik wilde gewoon wat doen. Dit verhaal grijpt je aan omdat zoiets jou ook kan overkomen. Sandra heeft nu de zorg voor hun dochter (1) en de zorg voor haar man. En dat is gewoon hartstikke zwaar, ook in de toekomst."
Ik wilde gewoon wat doen! Dit verhaal grijpt je aan omdat zoiets jou ook kan overkomen
Ilona Meeuwis
In totaal is er zo'n 50.000 euro nodig. Er moet onder meer een speciale traplift gekocht worden en het huis moet verbouwd worden zodat Peet met zijn nieuwe rolstoel naar binnen kan.

TUSSENSTAND

Op dit moment is al bijna de helft binnen via de crowdfundingsactie en dat had Meeuwis na een paar dagen echt niet verwacht. Ook zijn er bedrijven die kosteloos willen helpen door bijvoorbeeld de tuin rolstoelvriendelijk te maken.
Volgens haar heeft het ook te maken met de gemeenschap in Kamerik. "In de omgeving van Ter Aar, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn wordt er ook massaal gegeven. Het is eigenlijk een soort van saamhorigheid die je voelt."
Wilt u ook doneren? Dat kan via deze link.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.