Kind vindt pillen in Griftpark

© RTV Utrecht
UTRECHT - Bij de skatebaan in het Utrechtse Griftpark zijn dexamfetaminepillen gevonden. Het medicijn wordt vaak gebruikt door ADHD-patiënten om te kalmeren, maar zijn ook geliefd als (party)drug.
Op en rond de skatebaan vond de skater er maandagochtend vijf. Volgens het meisje zouden er geregeld zakjes met de gevaarlijke medicijnen in het park liggen.

CONCENTRATIE

Dexamfetamine is niet alleen een hulpmiddel voor mensen met ADHD, maar wordt bijvoorbeeld ook door studenten gebruikt om langdurig geconcentreerd te blijven. De laatste jaren duiken de pillen ook steeds vaker op in het uitgaansleven. De tabletten worden dan vaak verpulverd en opgesnoven en leveren dan een korte, heftige, kick op. De werking is dan te vergelijken met cocaïne.

GEVAARLIJK

Volgens verslavingsinstantie Jellinek is gebruik van ADHD-medicatie zonder doktersadvies risicovol, zo staat op hun site te lezen. Vanwege de grote kans op verslaving en eventuele bijwerkingen als een versnelde hartslag en maagproblemen. Na een overdosis kun je er zelfs aan overlijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.