Gemeente: kruising Maarssenbroek was veilig genoeg

Volgens de gemeente was de situatie op de kruising veilig genoeg.
Volgens de gemeente was de situatie op de kruising veilig genoeg. © RTV Utrecht / Iris Tasseron
MAARSSENBROEK - De situatie op het verkeersplein in Maarssenbroek waar afgelopen weekend de verkeerslichten niet functioneerden, was ''conform alle veiligheidseisen.'' Dat er toch twee ongelukken zijn gebeurd, betreurt de gemeente Stichtse Vecht.
Een gemeentewoordvoerder zegt dat vrijdagmiddag een monteur heeft gekeken naar de defecte verkeerslichten. Omdat het een complex probleem was, is vervolgens een andere deskundige ingeschakeld, maar met die partij heeft de gemeente alleen een contract voor doordeweekse dagen.
Vervolgens zijn de lichten op knipperend oranje gezet, wat volgens de gemeente Stichtse Vecht de gangbare manier is om automobilisten erop te wijzen dat ze goed moeten opletten op een kruispunt. Ook is gewaarschuwd via sociale media.
Op maandagochtend was het defect nog niet verholpen
Op maandagochtend was het defect nog niet verholpen © RTV Utrecht / Iris Tasseron
De PvdA in Stichtse Vecht had afgelopen weekend veel kritiek op de situatie. Fractieleider Maarten van Dijk snapte niet waarom de lichten niet in het weekend konden gerepareerd.
De monteur gaat vandaag aan de slag met de stoplichten op de kruising van de Vogelweg/Floraweg en de Burgemeester Waverijnweg. Hoe lang de klus precies gaat duren, weet de gemeente niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.