Yvonne doet al 40 jaar mee aan de Speelweek in Lopikerkapel

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
LOPIK - De vakantie loopt op zijn eind en dat betekent dat op veel plekken in onze provincie een vakantieweek voor kinderen gehouden wordt. Dat betekent spelletjes en hutten bouwen. In Lopikerkapel is dit jaar een hele bijzondere editie. Daar wordt namelijk voor de 40e keer de Speelweek gehouden.
Kindervakantieweek Lopik viert jublieum
Yvonne ter Haar is er vanaf het begin bij. "Ik vond het timmeren iets minder leuk, maar met het versieren van mijn hut was ik heel druk." Ze was jarenlang deelnemer van 'leukste week van Lopikerkapel' en later nam ze plaats in de organisatie van het jaarlijkse evenement. "Als ik zie hoe de kinderen van deze week genieten; daar doe ik het voor."

HUTTEN BOUWEN

En genieten doen de kinderen met volle teugen. De belangrijkste activiteit is het bouwen en versieren van een mooie hut. Maar er wordt op het terrein van de vakantieweek ook geknutseld, is er een lampionnenoptocht, een kinderdisco en een kampvuur. Genoeg te doen dus en de kinderen kijken er het hele jaar naar uit. "Het is gewoon leuk, je maakt veel vrienden", zegt één van de fanatieke timmeraars.
Als ik zie hoe de kinderen van deze week genieten, daar doe ik het voor
vrijwilliger Speelweek Lopikerkapel

REGELTJES

Yvonne zit nu 18 jaar in de organisatie van de speelweek. En in al die jaren heeft ze een hoop zien veranderen. Er is meer te doen voor de kinderen en er is een tent en een podium bij gekomen. Maar ook veel meer regeltjes. "De brandweer komt morgen controleren of de beveiliging allemaal goed is. De toiletten moeten elke twee uur worden schoongemaakt. Vroeger ging het allemaal anders en toen ging het ook allemaal goed. Al die regeltjes maken het er niet altijd leuker op.

PLEZIER

Toch organiseert Yvonne vakantie nog altijd met veel plezier. En ze stopt daar voorlopig nog niet mee.  "Ik ga door totdat ik écht achter de rollator loop. Ik hoop nog een paar jaar te gaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.