Nog tienduizenden euro's nodig voor failliet Museum Oud Amelisweerd

© RTV Utrecht / Jiri Glaap
BUNNIK - Museum Oud Amelisweerd in Bunnik heeft nog een rekening openstaan van rond de 40.000 euro. Dat blijkt uit antwoorden van het provinciebestuur op vragen van de PVV.
Het gaat om kosten die gemaakt zijn bij een tentoonstelling van Armando in China. Daarnaast zal ook een werknemer nog zes dagen nodig zijn, voor het terugbrengen van de werken, heen en weer naar de stad Guandong.
Wie de openstaande rekening moet betalen is nog niet helemaal duidelijk. Onder meer de gemeentes Utrecht en Amersfoort en de provincie Utrecht betaalden eerder mee aan het museum.
Met de vragen aan het bestuur wil René Dercksen van de PVV zeker stellen dat niet de provincie voor de kosten gaat opdraaien. Hij wil voorkomen dat 'de provincie de spaarrekening wordt van de gemeentes'.

FAILLIET

Museum Oud Amelisweerd in Bunnik was vrijdag voor het laatst open. Eerder die week werd de stichting achter het museum failliet verklaard.
De stichting Museum Oud Amelisweerd had al langere tijd financiële problemen. Ook vielen de bezoekersaantallen tegen. Het werd er allemaal niet beter op toen kunstenaar Armando begin dit jaar zijn samenwerking met het museum verbrak. Zijn werken vormden een groot deel van de collectie van het museum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.