Utrecht koploper levering zonnestroom, Amersfoort groeit hard

Zonnepanelen in Utrecht
Zonnepanelen in Utrecht © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Utrecht doet het opnieuw goed bij de levering van zonnestroom. In 2017 stond de gemeente al bovenaan. Ook in de eerste zes maanden van dit jaar steekt Utrecht er met kop en schouders bovenuit.
Andere gemeenten in de provincie Utrecht scoren ook goed. Amersfoort staat op de tweede plek door een groei van 22,8 procent. Woerden bekleedt de achtste plaats en De Ronde Venen komt nieuw binnen op de negende plaats door een groei van bijna 18,5 procent.
Netbeheerder Stedin, die gas en stroom levert aan Zuid-Holland en Utrecht, constateert dat het 'geregistreerde vermogen van zonnepanelen op huishoudens in de Randstad' de afgelopen zes maanden met 45 megawatt groeide. Dat is twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

AANTREKKENDE ECONOMIE

Stedin stelt dat de aantrekkende economie de belangrijkste reden is voor de sterke groei. Hierdoor zijn steeds meer mensen bereid te investeren in zonnepanelen.
Ondanks de recordcijfers waarschuwt Stedin consumenten die zonnepanelen hebben aangeschaft, zich te registreren. Uit een steekproef blijkt namelijk dat nog een kwart van de geplaatste panelen niet ingeschreven staan bij de netbeheerder. Omgerekend zijn dat zo'n 326.000 zonnepanelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.