Nieuwegeiners opgepakt om plofkraak in Duitsland

© Michiel van Beers
NIEUWEGEIN - De politie heeft vandaag vier verdachten aangehouden wegens plofkraken in Duitsland. Ze komen uit Nieuwegein en Amsterdam.
Het gaat om vier verdachten van 25 tot 31 jaar oud. Ze zouden onder meer verantwoordelijk zijn voor de plofkraak op een geldautomaat in de Duitse stad Karlsruhe in maart. Vermoedelijk gaat het om deze zaak:
Na de explosie sloegen de daders in twee auto's op de vlucht. Na een wilde achtervolging richting Nederland wisten ze aan de politie te ontsnappen. Na maandenlang politieonderzoek waren vandaag huiszoekingen bij de verdachten en zijn ze aangehouden.
De politie nam geld en waardevolle goederen in beslag, waaronder een Porsche. "Het geld en deze goederen kunnen mogelijk in verband worden gebracht met plofkraken", laat de politie weten.
Verder zegt de politie dat de criminele bende die plofkraken pleegt net over de grens in Duitsland steeds beter in beeld komt. De grensoverschrijdende samenwerking tussen politie en justitie zou steeds soepeler gaan en geldautomaten worden beter beschermd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.