Neude 'terreurproof' gemaakt met betonblokken

© RTV Utrecht
UTRECHT - Op de Neude in Utrecht zijn vandaag betonblokken geplaatst om het risico op een aanslag te verkleinen. Het stadsbestuur neemt de maatregel na aanslagen in onder andere Nice en Barcelona waar terroristen met auto's op publiek inreden en veel slachtoffers maakten.
Naast de Neude worden nog vier pleinen 'terreurproof' gemaakt. Het gaat om het Vredenburg, het Domplein, het Jaarbeursplein en het plein voor de Ulu-moskee. Hier kunnen auto's en andere voertuigen relatief makkelijk voetgangersgebieden inrijden. Er zijn op die plekken vaak grote groepen mensen aanwezig.

ZICHTBAAR EN ONZICHTBAAR

De maatregelen bestaan uit bloembakken, betonblokken en paaltjes die in de straat kunnen wegzakken. Ook zijn er andere maatregelen genomen, maar de gemeente wil terroristen niet wijzer maken en houdt daarom in het midden wat precies bedacht is. In het centrum hingen al tientallen camera's die 24/7 bekeken worden.
De gemeente benadrukt dat er geen concrete aanleiding is voor de extra maatregelen, maar dat het om een voorzorgsmaatregel gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.