Eis: tweeënhalf jaar cel voor man (24) die oudere vrouw (77) wilde verkrachten

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie heeft tweeënhalf jaar cel geëist tegen de 24-jarige man die afgelopen januari probeerde een destijds 77-jarige vrouw te verkrachten. Hij achtervolgde haar naar haar huis in Utrecht, gooide haar op de grond en trok haar onderbroek uit.
De vrouw, die met rollator liep, verzette zich hevig. De man had zijn geslachtsdeel al tevoorschijn gehaald toen ze erin slaagde haar alarmknop in te drukken. Haar buurvrouw werd gealarmeerd en die wist de man de deur uit te werken.

PSYCHISCHE EN FYSIEKE SCHADE

Hoewel het niet tot een verkrachting kwam, is de schade bij het slachtoffer niet gering. Ze had kneuzingen en schaafwonden aan haar knie, armen en ribben. De aanklager noemt de actie een 'enorme inbreuk op haar waardigheid, gevoel van veiligheid en lichamelijke integriteit'. Zo durfde de vrouw lange tijd niet alleen de lift in te gaan of te gaan slapen. Ze was net een jaar weduwe toen het drama gebeurde.
De verdachte ontkent alle beschuldigingen, maar volgens het OM klopt zijn alibi niet. Bovendien zou er DNA-bewijs zijn en herkennen meerdere getuigen hem. De Utrechter is zwakbegaafd en heeft 'antisociale en narcistische trekken'.
Naast tweeënhalf jaar cel vindt het OM ook dat de dader 8500 euro schadevergoeding moet betalen aan zijn slachtoffer. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.