'Klimroos sluit vrede met islamitische school Leidsche Rijn'

© Sem van der Wal
LEIDSCHE RIJN - Basisschool De Klimroos en de nieuwe islamitische basisschool Al Arqam kunnen weer met elkaar door één deur. Dat zegt wethouder Anke Klein. Vorige maand bepaalde de rechter dat De Klimroos het gebouw in Leidsche Rijn moet delen met Al Arqam.
Klein overlegde gisteren met beide onderwijsinstellingen en concludeert dat ze klaar zijn voor het nieuwe schooljaar. "Tijdens een overleg hebben de scholen te kennen gegeven dat men elkaar weet te vinden voor onderlinge afstemming."
Eerder stonden De Klimroos en Al Arqam lijnrecht tegenover elkaar. De Klimroos weigerde de islamitische school toe te laten in het pand aan de Eerste Oosterparklaan. Het pand zou te klein zijn en de schoolleiding vindt het ingewikkeld om samen te werken met een school die islamitisch onderwijs predikt.
De sfeer werd grimmig: ambtenaren wilden het gebouw bezoeken om voorbereidingen voor de verhuizing te treffen, maar het bestuur van De Klimroos weigerde hen de toegang.
De aandacht in media, maatschappij en politiek heeft in de afgelopen tijd het nodige van de betrokkenen gevraagd", zegt wethouder Klein in een brief aan de gemeenteraad. "Ik wil mijn waardering uitspreken voor de inzet van alle betrokkenen in de zomervakantie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.