ProRail plaatst twee spoortunnels in Veenendaal

De werkzaamheden zijn in volle gang.
De werkzaamheden zijn in volle gang. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
VEENENDAAL - In Veenendaal is ProRail bezig met een monsterklus van jewelste. In twee dagen tijd worden er twee spoortunnels geplaatst.
Op dit moment zijn er nog ouderwetse spoorwegovergangen met spoorbomen, rode lampen en bellen. Projectleider Rob Haksel: "Vannacht rond 00.00 uur zijn we buitendienst gegaan en toen is het spoor doorgezaagd en verwijderd. Daarna gaan we het ontgraven, zodat de tunnel ingereden kan worden."
De doorgezaagde overgang.
De doorgezaagde overgang. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
De monsterklus van Prorail is vannacht begonnen

VEILIGHEID

De werkzaamheden worden uitgevoerd omdat het spoor steeds drukker wordt bereden. Gevolg daarvan is dat de overweg steeds vaker dicht moet. Gemiddeld is dit zo'n twintig minuten per uur.
Verder is dit stukje Veenendaal ook heel gevaarlijk voor omdat er allerlei verkeersstromen bij elkaar komen op één overweg. Volgens de gemeente Veenendaal is er daardoor een grotere kans op ongelukken.
"Er wonen niet veel mensen rond deze plek. Maar het is wel een belangrijke doorgaande route vanaf de snelweg naar Renswoude en Scherpenzeel. Ook zijn veel scholieren die fietsend vanuit die gemeenten komen", aldus Edwin Boonstopper van de gemeente Veenendaal.

KIJKERS

ProRail verwacht dat er veel mensen komen kijken en daarom zijn er twee kijkplekken ingericht.  En dat bleek een goede zet.
"Ja ik ga zeker kijken vannacht, ik heb er een nacht vooruit getrokken. Dit maak je maar één keer mee in je leven. Het wordt vanmiddag even twee uurtjes slapen en dan de hele nacht opblijven", aldus een voorbijganger.
De eerste mensen komen al langs om te kijken.
De eerste mensen komen al langs om te kijken. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
De werkzaamheden trekken veel bekijks in Veenendaal

GEVOLGEN

Vanwege de werkzaamheden ligt het treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen al elf dagen compleet plat. Maandag rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.
De werkzaamheden aan de tunnels voor het autoverkeer en fietsers duren nog even. De verwachting is dat de tunnels na de zomer volgend jaar allebei open zijn.
Prorail plaatst twee spoortunnels in Veenendaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.