Stichtse Vecht wil hangjeugd Breukelen aanpakken

© Google Streetview
BREUKELEN - De gemeente Stichtse Vecht ziet geen verbanden tussen de grote vechtpartij op de Schepersweg in Breukelen van gisteravond en de eerdere onrust door hangjongeren in de wijk. Wel pakt de gemeente door om de overlast terug te dringen.
De politie was gisteren in groten getale aanwezig na het incident. Omwonenden spreken van een confrontatie tussen twee groepen en een mogelijke steekpartij. Agenten hielden ongeveer tien jongeren uit Breukelen, Maarssen, Abcoude en Utrecht staande, de politie heeft hun gegevens genoteerd. Maar er zijn geen gewonden gevallen en niemand wilde aangifte doen, aldus een woordvoerder van de gemeente.
Breukelen heeft al langer last van onrust door hangjongeren. Zo was er recent nog een incident rond het speelveld aan de Vrijheidslaan, dat op een steenworp afstand ligt van de Scheperweg. Daarbij gooiden jongeren onder meer een fietsband op de weg, waardoor een lijnbus een band lek reed. Een getuige zou met de dood zijn bedreigd.
Omwonenden van het speelveld aan de Vrijheidslaan herkennen de problematiek. "Ik durf 's avonds niet eens meer langs te lopen", vertelt een mevrouw die niet met naam en toenaam genoemd wil worden. Ze is niet de enige. RTV Utrecht ontvangt na een oproep tientallen reacties over de overlast, maar al deze mensen willen anoniem blijven. "Anders heb ik straks een steen door m'n ruit", zegt iemand. Vertrouwen in de gemeente en de politie is er niet. Daarvoor is de overlast al te lang gaande, vertellen de bewoners van Breukelen Noord.

AANPAK

Volgens de gemeente zijn er tot nu toe geen aanwijzingen dat het incident van gisteravond iets te maken heeft met de onrust in de rest van de wijk. Wel wordt er sinds kort extra gesurveilleerd in de omgeving.
"Dat jongeren in de omgeving van de Schepersweg overlast veroorzaken is bij de gemeente bekend", aldus de woordvoerder. "Politie en het Jongerenwerk hebben een plan van aanpak opgesteld, dat zich richt op de omgeving, de groep en op het individu, met als doel de overlast te voorkomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.