Italiaanse #MeToo-actrice mijdt Utrechts festival na eigen schandaal

© Wikipedia / Georges Biard
UTRECHT - Asia Argento heeft zich teruggetrokken als curator van het Utrechtse festival Le Guess Who. De Italiaanse actrice is in opspraak geraakt door een misbruikschandaal van een 17-jarige jongen.
De actrice werd onlangs beschuldigd van het misbruiken van de destijds minderjarige acteur Jimmy Bennett. Dat zou in 2013 zijn gebeurd in een hotelkamer. Argento was toen 37. Ze zou hem onlangs 380.000 dollar hebben betaald om zijn mond te houden. De actrice ontkent de beschuldigingen. Argento kwam vorig jaar juist zelf in de media als een van de voorvechters van de #MeToo-beweging, tegen misbruik en seksuele intimidatie.
De door Argento gecureerde artiesten blijven gewoon op het programma, schrijft het festival in een statement op de website. "Le Guess Who ondersteunt haar beslissing, omdat wij het onze verantwoordelijk vinden om de belangen en integriteit van alle artiesten die bij onze organisatie zijn betrokken, zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. We streven ernaar dit met gevoeligheid en respect te doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.