Nieuwe snelbuslijn van Veenendaal naar Science Park gaat rijden

© ANP
WOUDENBERG/PROVINCIE UTRECHT - De nieuwe snelbuslijn 298 gaat komende maandag al rijden. De route gaat vanaf Veenendaal-De Klomp via Woudenberg naar het Utrecht Science Park.
Oorspronkelijk was het plan dat de lijn van Keolis in december zou gaan rijden, maar dat is op verzoek van de provincie vervroegd. Door de nieuwe dienstregeling zijn onder meer het Henschotermeer en de omliggende campings rechtstreeks bereikbaar vanuit Utrecht en Veenendaal. Vanaf de Heuvelrug ben je bovendien een stuk sneller bij de ziekenhuizen en onderwijsinstellingen op het Science Park.
Wethouder Anita Vlam van Woudenberg laat in een schriftelijke reactie weten verheugd te zijn dat haar gemeente beter bereikbaar is. "Dit is positief voor onze inwoners, die nu rechtstreeks met de bus naar allerlei voorzieningen in Utrecht kunnen reizen. Maar dit is ook gunstig voor bezoekers van Woudenberg die nu makkelijker vanuit Utrecht en Veenendaal ons dorp en de voorzieningen rondom het Henschotermeer kunnen bereiken."
De huidige belbus blijft in ieder geval tot het eind van het jaar rijden. Daarna wordt gekeken of die eventueel opgeheven kan worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.