Campinglife: Nog even genieten voordat maandag alles weer begint

Een campingbezoeker en zijn kleinkinderen
Een campingbezoeker en zijn kleinkinderen © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
PROVINCIE UTRECHT - Druilerig weer, geen zon en het einde van de vakantie is in zicht. Ga je dan nog even genieten op de camping of blijf je lekker thuis en zet je Netflix aan?
In de regio Utrecht kiezen verrassend veel mensen voor de eerste optie: nog even lekker genieten in de buitenlucht. Zo ook op Allurepark De Krakeling in Zeist.
Campingbezoeker: "Nog even genieten voordat maandag alles weer begint"

TREND

"Wij wonen in Houten. Wij kiezen ervoor om een half jaar hier te staan en een half jaar in Houten te wonen. Oktober is ook altijd een fijne maand met mooi weer, dus wij staan hier nog even", aldus een campingliefhebber.
Volgens campingbaas Alex van de Grift is dit wel een uitzonderlijk geval. Maar het is wel een trend dat mensen langer blijven dan een paar weken in de zomervakantie. "Je ziet steeds meer typische seizoensgasten. Ze staan er vanaf april tot en met september. Omdat we in de Randstad zitten, maakt het voor veel mensen niet uit of ze vanuit huis vertrekken of vanuit de camping."
Maar traditiegetrouw is het ook een periode waarin het minder druk wordt. Van de Grift: "Het wordt wel wat rustiger, dus het animatieteam om de kinderen te vermaken is al vertrokken. Het was een bloedhete zomer en het was daardoor extra druk. Het was een goede zomer, absoluut."
Campingbaas Van de Grift: "Het was een drukke zomer"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.