Emotionele laatste dag voor Zuilense dierenzaak

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
UTRECHT - Dierenspeciaalzaak Speelberg in de Utrechtse wijk Zuilen zou in oktober zijn gouden jubileum vieren. Zo ver kwam het niet: volgens bedrijfsleider Jan Berg is het economisch niet langer haalbaar open te blijven.
"Tegenwoordig kopen veel mensen alles via internet en gaan ze niet meer naar de kleine winkeltjes op de hoek", zegt Berg. "Ik vind het triest dat dat niet meer gebeurt, het is juist zo belangrijk dat mensen ergens terecht kunnen voor niet alleen hun product, maar ook voor een gezellig praatje. Voor mij is het helaas te laat."
In de loop der jaren is het vak behoorlijk veranderd, vertelt hij. Zo werden er vijftig jaar geleden nog apen en papegaaien in de dierenwinkel verkocht. "Dat is gelukkig aan banden gelegd."
Dat de winkel het vijftigjarige jubileum op het nippertje niet haalt, vindt hij vreselijk. Hij is niet alleen: de hele dag loopt het al storm met (oud)-klanten die afscheid komen nemen. "Het is een emotionele dag, mensen lopen in en uit. Dat is hartverwarmend."
Wat Berg hierna gaat doen, weet hij nog niet precies. "Ik heb 45 jaar gewerkt en nooit tijd gehad voor hobby's. Straks kom ik op de bank te zitten, en dan?"
"Hartverwarmend dat iedereen afscheid komt nemen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.