Middentunnel Utrecht Centraal weer open na opknapbeurt, Noordertunnel gaat dicht

© ProRail
UTRECHT - De middentunnel van station Utrecht Centraal gaat weer open. De afgelopen maanden is de verouderde en versleten tunnel volledig opgeknapt.
Volgens projectleider Huub Steggehuis was dat hard nodig. "Het was een allegaartje van samengeraapte stukjes oude tunnel. Er zat een oud dak in, het stonk, rioleringen waren niet goed aangesloten en het was vochtig."
De tunnel, die de perrons van het station ondergronds met elkaar verbindt, heeft volgens Steggehuis inmiddels een flinke upgrade gehad. Zo is er 1200 vierkante meter aan natuurstenen vloertegels geplaats en 1300 vierkante meter wandtegels. De tunnel wordt verlicht met enkele honderden nieuwe LED-lampen en er zijn nieuwe camera's opgehangen.
Middentunnel Utrecht Centraal opgeknapt

NOORDERTUNNEL

Vanaf komende maandag kunnen reizigers weer gebruikmaken van de tunnel. Dat valt precies samen met de sluiting van een ándere tunnel: de Noordertunnel. Die krijgt een nieuwe ingang en wordt iets ingekort. Vanaf maandag 27 augustus sluit daarom de huidige ingang. Die wordt afgebroken. De nieuwe ingang komt iets verderop in het nieuwe Noordgebouw.
Tijdens de werkzaamheden is de tunnel alleen toegankelijk vanaf de kant van de Van Sijpesteijnkade, vanuit de Stationspleinstalling en vanaf de sporen. Treinreizigers die vanaf het Smakkelaarsveld het snelst bij hun trein willen komen, kunnen het beste via het Stationsplein lopen. Eind november moet de nieuwe ingang klaar zijn en is de tunnel weer vanaf beide kanten bereikbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.