Onderwijsbond: geld enige oplossing lerarentekort

Archief
Archief © RTV Utrecht
UTRECHT - Als de overheid het lerarentekort op Nederlandse scholen echt wil oplossen, dan kan dat alleen door de portemonnee te trekken en 600 miljoen euro te investeren. Dat zegt de Algemene Onderwijsbond (AOb) uit Utrecht.
De bond reageert op een voorstel waar onderwijsministers Arie Slob en Ingrid van Engelshoven op vrijdag mee kwamen. Zij willen de scherpe randjes van het lerarentekort af halen door meer zij-instromers, deeltijstudenten van de pabo en oud-leraren in te zetten.
Voorzitter Liesbeth Verheggen van de AOb ziet weinig in dat plan: "Er moet eenvoudig geld bij, en wel zo snel mogelijk. Om het werk weer aantrekkelijk te maken is het nodig dat leraren beter gaan verdienen en minder stress ervaren. Om de salarissen in het primair onderwijs gelijk te trekken met de salarissen in het voortgezet onderwijs is nog 600 miljoen euro nodig".
Verheggen zegt dat er meer geld bij moet om de tekorten op te lossen. En Prinsjesdag, over drieënhalve week, is volgens haar het aangewezen moment voor minister Slob om dat bekend te maken: "Wanneer hij dan weer begint te vertellen over zijn zorgen zonder met extra geld te komen, verliest hij zijn geloofwaardigheid."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.