RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VIDEO: fietsendief vlucht voor politie en neemt duik in rivier

NIEUWEGEIN - De politie van Nieuwegein heeft een opmerkelijk filmpje op Facebook gezet. Daarin is te zien hoe een hardnekkige fietsendief er lles aan doet om uit handen van de politie te blijven. Maar dat mislukt.

Agenten waren al lange tijd extra aan het patrouilleren rond het St. Antonius Ziekenhuis omdat daar in de buurt veel fietsen werden gestolen. Vermoedelijk was dat het werk van n dader.

Afgelopen maandag werd de dief op heterdaad betrapt bij het ziekenhuis. Agenten zagen hun kans en zetten alles op alles om de man te pakken. Met meerdere auto's en een motor zetten ze de achtervolging in.

Maar de fietsendief gaf zich niet zomaar gewonnen. Rijdend op de gestolen fiets probeerde hij te vluchten. Ondanks zijn tegenstand, auto's en een motor, sprintte hij met hoge snelheid weg.

De motoragent ging naast hem rijden en dwong hem tot stoppen. Maar de dief zag nog een nieuwe uitweg. Met hoge snelheid fietste hij de berm in, trok zijn jas uit en nam hij een duik in de naastgelegen rivier Hollandsche IJssel. Maar zwemmend kwam hij niet ver: agenten wisten hem uit het water te vissen en aan te houden.

De bizarre actie werd gefilmd door een dashcam in n van de politiewagens. De beelden zijn hieronder te zien.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -