Veenendaals café opnieuw beschoten, getuige hoorde vier knallen

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
VEENENDAAL - Café Het Dak van de Markt is afgelopen nacht opnieuw onder vuur genomen door een onbekende schutter. Een dader is niet gepakt. Voor het café, dat tijdens de schietpartij gesloten was, zijn kogelhulzen gevonden, zegt de politie.
Ooggetuigen zeggen in de Veenendaalse Krant dat ze even voor 01.00 uur 's nachts ineens schoten hoorden. Ze hebben direct 112 gebeld en de politie was er snel, maar de dader was al gevlogen. Niemand raakte gewond. Een getuige in een naburig café zegt tegen RTV Utrecht dat hij vier schoten heeft gehoord.
Op 1 mei dit jaar was het café ook al het doelwit van een schietpartij. Toen was er niemand aanwezig in de zaak. En ook dat was niet de eerste poging, want eind april wilde iemand het café ook al treffen. Toen mislukte die poging en schoot de dader bijna in zijn eigen voet. Een motief voor het extreme geweld is nog altijd niet duidelijk.
Café Het dak van de Markt vannacht.
Café Het dak van de Markt vannacht. © RTV Utrecht / Ingezonden foto
De politie is bezig met onderzoek en hoopt dat de schutter te zien is op camerabeeld. Het verband met de eerdere schietpartij en de poging daartoe wordt onderzocht. Maar omdat het onderzoek nog loopt, kan de politie daar geen verdere informatie over geven.
De eigenaar van het beschoten café zegt tegen RTV Utrecht dat hij erg is geschroken en dat hij voorlopig niets kwijt wil over het nieuwe incident. Later vandaag moet duidelijk worden of de burgemeester van Veenendaal maatregelen neemt tegen Het Dak van de Markt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.