Nieuwegeinse basisschool doet afval in de ban

© Gemeente Nieuwegein
NIEUWEGEIN - Het nieuwe schooljaar is begonnen. Voor veel leerlingen betekent dat nieuwe klassen, en wellicht ook nieuwe leraren. Maar op basisschool Lucas Galecop zijn er deze zomer meer veranderingen doorgevoerd. Groene veranderingen.
In de klassen staan nu prullenbakken met drie vakken. De propjes gaan vanaf vandaag in de papierbak, het boterhammenzakje bij het plastic en de afgekloven appel in de GFT-bak die op een centrale plek in de school staat.
En ook aan het afval van de docenten is gedacht. Daarvoor heeft de school in Nieuwegein nu een milieustraat. Als de printer leeg is, kan daar de cartridge naartoe.
Al deze maatregelen moeten de school zoveel mogelijk 'afvalvrij' maken. Onderwijswethouder Marieke Schouten liet zich er vanochtend over bijpraten. Ze kwam niet met lege handen: om de goede groene bedoelingen te steunen, had ze voor de leerlingen een waterfles meegenomen. Hervulbaar en met het logo Afvalvrije school.
Het is de tweede school in Nieuwegein die door het leven wil zonder restafval. En de wethouder hoopt dat goed voorbeeld goed doet volgen. De argumentatie geeft de gemeente erbij. Want behalve dat het goed is voor de planeet, profiteert ook de pormtemonnee. De inzamelkosten voor het afval kan je als school dan aan de kinderen besteden is de gedachte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.